Ce este carbunele activ. Diferenta dintre carbune si carbune activ.

carbune activ

Cu siguranta ai auzit de carbune activ (sau activat). Este folosit in foarte multe domenii si sunt scrise mii de articole despre beneficiile lui, mai mult sau mai putin dovedite.

Ce este carbunele activ

Carbunele activ este carbune incalzit la temperaturi foarte inalte. In urma acestui procedeu carbunele dezvolta un numar foarte mare de pori, marindu-se aria suprafetei. Un gram de carbune activat (activ) de calitate superioara poate avea o suprafata de peste 3000 de metrii patrati! Incredibil, nu?!

Carbunele activat are o putere foarte mare de retinere substantelor chimice si este folosit in in special la sisteme de filtrare aer, sisteme de filtrare apa etc dar si in alte domenii, inclusiv medicina. Organizatia Mondiala a Sanatatii a aprobat folosirea carbunelui activat pentru tratarea de urgenta in situatiile de otravire sau supradoza.

Cum deosebim carbunele activ.

Pe piata gasim numeroase oferte de carbune activ. Cu toate acestea unele produse s-ar putea sa fie active doar cu denumirea.

Daca ai nevoie de carbune activ pentru filtru acvariu, filtru apa potabila, filtru hota, filtru aer conditionat, filtru purificator aer etc si vrei sa te convingi ca este intr-adevar carbune activat, tot ce trebuie sa faci este sa il pui intr-un vas cu apa. Daca face bule 🙂 este carbune activat. Si cu cat face mai multe bule cu atat este de o calitate superioara. Asta e tot. Simplu nu?