De ce ai geamurile aburite la masina? Cum rezolvi? Trebuie sa apesi cateva butoane. Dezaburire rapida!

geamuri aburite masina

Foarte multi soferi se confrunta cu problema geamurilor aburite, mai ales pe timp de ploaie sau ninsoare. Eliminarea acestui fenomen este foarte simpla si la indemana oricui. Nu trebuie sa cumperi solutii sau servetele speciale din magazine, nu trebuie sa tratezi cu nimic geamurile.

De ce se aburesc geamurile la masina?

Condensul apare indeosebi in zilele ploioase, din cauza umiditații crescute sau iarna din cauza diferentei de temperatura interior/exterior.

Unul din factorii care duce la aburirea geamurilor pe interior este chiar respiratia noastra, care duce la cresterea umiditatii, rezultand condensul. La acelasi lucru contribuie si apa adunata pe covorasele auto, deci nu strica sa le scurgeti in prealabil sau sa eliminati bucatelele de zapada, in cazul in care s-au acumulat.

Cum se dezaburesc geamurile masinii?

Un aspect deosebit de important, pe care multi soferi il ignora este filtrul de polen. Ori il inlocuiesc foarte rar, ori incearca sa il curete si sa il refoloseasca sau aleg sa cumpere cele mai ieftine filtre de polen de pe piata. Total gresit. Foloseste filtre de calitate, schimba-le la timp si vei observa deja o imbunatatire in ceea ce priveste aburirea geamurilor pe interior.

Pentru dezaburirea rapida a geamurilor urmeaza urmatorii pasi:

  1. deschide putin unul din geamuri;
  2. porneste ventilatia pe turatie maxima
  3. seteaza dirijarea aerului spre parbriz
  4. opreste recircularea aerului
  5. porneste aerul conditionat.
  6. porneste dezaburirea lunetei
  7. daca exista in dotare, porneste si dezaburirea parbrizului

Asta este tot. In maxim doua minute condensul de pe geamuri va disparea.

In zilele cu ploaie iti recomandam sa lasi aerul conditionat sa functioneze tot timpul. Nu, nu iti face griji ca o sa fie frig. Seteaza temperatura dorita si vei vedea ca totul este in regula. Aerul conditionat va functiona pe post de dezumidificator.