IQOS lil SOLID 2 și Fiit. Părere sinceră: Ne așteptam la mai mult.

O părere sinceră, neavizată, posibil subiectivă și foarte important: evident nesponsorizată 🙂 despre lil SOLID 2 și rezervele Fiit.

Philip Morris Internațional a introdus pe piața din România, începând cu luna decembrie 2021, dispozitivul lil SOLID 2. La fel ca celelalte dispozitive din gama IQOS, acesta încălzește tutunul și eliberează aerosoli, deci nu produce nici foc, nici fum, nici scrum. Producătorul recomandă folosirea rezervelor de tutun Fiit. Firesc, noi am încercat și rezervele HEETS 🙂

Primele impresii și păreri despre lil SOLID 2

Despre aspect nu discutăm pentru că oricum îl vedeți în poze, clipuri video și așa mai departe, peste tot pe net. Nici despre alte caracteristici tehnice. Arată bine pe total pare gras?. Noi am încercat varianta STONE GREY.

lil SOLID 2 fotografie amator (Adică nerujată)

Puțintel cam greu?

Ca să fim sinceri, dispozitivul este puțin mai greu decât ne-am imaginat. Nu, nu vă închipuiți că este exagerat de obositor de folosit, dar… se simte. Ca idee, spre deosebire de celelalte dispozitive IQOS, am observat că nu este la fel de comod când folosești tastatura calculatorului. Se poate ține în mâna și tasta extrem de ușor, însă în scurt timp, efectiv devine incomod din cauza greutății. Cu siguranță, acest plus de greutate ar trebui să se transfere într-un plus cu privire la capacitatea bateriei.

Trei utilizări consecutive

Un aspect care ne-a atras atenția și curiozitatea. După o încărcare completă de aproximativ două ore, producătorul afirmă că putem devora până la 25 de rezerve de tutun, dar, interesant, avem la dispoziție doar 3 folosiri consecutive. Firesc, am folosit dispozitivul 15 minute, respectiv preț de 3 rezerve și cu înfrigurare am introdus a patra rezervă și am apăsat butonul. Ledul s-a aprins în culori frumoase (Da, ledul ăla e mișto arată bine rău), dar nu s-a mai întâmplat nimic, așa că am așteptat. Cam după 10 minute am putut să reîncepem activitatea. Menționăm ca la folosirea consecutivă, uneori rezervele devin cam fierbinți.

Rezervele de tutul Fiit

Gusturile nu se discută, așa că este destul de neimportantă părerea noastră cu privire la arome. Dar încercăm:

Fiit REGULAR are o aromă cumva în genul HEETS AMBER combinat cu HEETS SIENA CAPS (fără activarea biluței mentolate). Este greu de definit, dar e pe acolo :). Cantitatea de aerosol pare ușor sporită placebo?, iar mirosul degajat parcă este mai fin.

Cu privire la Fiit MARINE Marine, Marine…, varianta mentolată, dacă vă atrage, putem spune că nuanța de mentă este una medie, plăcută. Se simte acel rece pe limbă, dar nu și în gât.

Din punct de vedere al conținutului de nicotină, două rezerve te liniștesc suficient. 🙂

Nivelul / puterea de încălzire

La prima impresie, pare că rezervele sunt mai puternic încălzite la început, apoi temperatura începe să scadă. Cu toatea acestea, cantitatea de aerosol degajată pare să rămână constantă. Și tot cu toate acestea 🙂 ceva nu e bine. Vezi norișori destul de denși, dar parcă spre final ceva nu te îndestulează. Dar, iar cu toate acestea 🙂 , repetam faptul că după două rezerve, te simți destul de împlinit. Deci e ok. Dar Cu toate acestea… am dori să țină mai mult.

Durata unei rezerve

5 minute. Adică cinci minute. Nu, nu ne-am exprimat corect. DOAR 5 minute! Sincer, numai gândul că durează doar atât, deja te neliniștește, și cele cinci minute parcă devin trei. Durata cronometrată este de fix cinci minute. Nouă ni se pare super extra mega puțin. Adică dacă aveam ceva așteptări de la un dispozitiv nou, această durată era unul dintre cele mai importante aspecte. Hai, nu speram la 7 minute, dar măcar 6.

Cinci minute? Pe bune?

Înțelegem că în viziunea (sau marketingul) producătorilor, aceste dispozitive sunt gândite pentru a veni în întâmpinarea fumătorilor, pentru a renunța la țigări. Ei bine acele DOAR 5 minute nu ajută cu nimic. De fapt 4,5 minute, pentru că după ce primești semnalul că mai ai doar 30 de secunde de bucurie vinovată, deja acel timp nu mai contează… Mai rău te stresează, enervează, oftică… draci câh bleah!

Merg folosite rezervele HEETS cu lil SOLID 2?

Am încercat HEETS pe lil SOLID 2.

Logic, am fost extrem de nerăbdători să testăm asta. După ce am măsurat și analizat HEETS vs. Fiit, ne-am luat inima în dinți și am introdus un HEETS în lil SOLID 2 și… Ne-am fript!

Da, se pare că rezervele HEETS pot fi folosite cu lil SOLID 2 fără nicio problemă, dar atenție la primele inhalări (cuvântul ăsta sună a boală), în cazul utilizărilor consecutive. În cele mai multe cazuri, inițial rezervele sunt chiar fierbinți (mai fierbinți parcă decât rezervele Fiit și este destul de deranjant la nivelul buzelor.

PRO și Contra, pe scurt și amestecat

 • Dispozitivul este destul de greu (Chiar greu după o utilizare îndelungată)
 • Durata de folosire a unei rezerve – doar 5 minute. Repetăm: Doar 5 minute.
 • Merg folosite și HEETS fără probleme
 • Teoretic dispozitivul se curăță mai ușor și elementul de încălzire se strică mai greu
 • Priză bună în palmă
 • Design plăcut
 • Până la 25 de utilizări cu o baterie încărcată complet
 • 3 folosiri consecutive (nici nu prea ai nevoie de mai mult)
 • Mufă USB tip C
 • Vine cu încărcător, cablu de încărcare și perie de curățare
 • Aroma, tăria, cantitatea de aerosol: nimic deosebit, comparabile cu restul dispozitivelor IQOS.
 • Per total pare mai ușor de folosit decât alte dispozitive. Rezervele intră și ies intr-un mod mult mai convenabil.

Dacă am face o comparație cu IQOS 3 MULTI, am spune că am alege un lil SOLID 2 doar pentru deplasări mai îndelungate, ca să nu avem grija bateriei. Atât. Punct. Asta e. Atâta poate.

Notă de final: Ne așteptam la mai mult, dar nu este rău. La prețul actual am spune că merită.

Lasă un răspuns