#MEAT dă startul promovării destinației turistice România la târgurile internaționale de profil!

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) dă startul promovării destinației turistice România la târgurile internaționale de profil!

Astfel, în perioada 24-28 ianuarie a.c., atât profesioniștii din domeniu, cât și publicul larg, vor avea oportunitatea de a vizita standul țării noastre, organizat în cadrul FITUR, una dintre cele mai importante manifestări expoziționale la nivel mondial și, totodată, cel mai prestigios târg de profil pentru piețele ibero-americane, care are loc anual în Madrid, Spania. La ceremonia oficială de deschidere a evenimentului a fost prezent și Lucian Ioan Rus, secretar de stat coordonator al activităților de turism din cadrul instituției.

Pavilionul național are o suprafață de 102 mp și găzduiește 17 co-expozanți, dintre care 14 agenți economici și 3 asociații de promovare. La stand sunt promovate, astfel, circuitele culturale, care dezvăluie bogăția istoriei și tradițiilor locale, și turismul în natură, care atrage privirile către peisajele pitorești ale României. Totodată, sunt prezentate destinațiile de tip city break, în inima unor orașe captivante, și turismul rural, care dezvăluie autenticitatea și ospitalitatea comunităților locale. Mai mult, vizitatorii sunt invitați să îmbrățișeze și aventura, prin oferta turismului activ din țara noastră, dar și să se relaxeze în stațiunile balneo și balneoclimatice.

 

Pe durata celor 5 zile de manifestare expozițională, reprezentanții ministerului de resort vor distribui broșuri în limba engleză și spaniolă, hărți și alte materiale de promovare, toate fiind inscripționate cu brandul turistic național. În plus, vor fi organizate la stand degustări de vinuri, reprezentații de dansuri populare și activități meșteșugărești, respectiv încondeiere de ouă. Vizitatorii vor putea admira și o expoziție de tablouri dedicată costumului popular românesc. În tot acest timp, pe video wall-uri și pe ecranul TV vor rula atât filmele de promovare ale MEAT, cât și cele ale co-expozanților, punând în evidență frumusețea și diversitatea destinațiilor turistice românești.

În cadrul FITUR, profesioniștii din industria turismului beneficiază de oportunități semnificative pentru a dezvolta afaceri prin intermediul unui networking intensiv cu agenții de turism, hoteluri, companii aeriene și alți reprezentanți guvernamentali. Cei prezenți au șansa de a descoperi cele mai recente noutăți din industrie, participând la prezentări de produse și servicii, stabilind, totodată, parteneriate strategice și înțelegând evoluțiile dinamice din industria turismului. Astfel, FITUR poate fi considerat un forum esențial pentru dezvoltarea și optimizarea afacerilor în contextul unei piețe în continuă schimbare.